Forum van de Vlaamse Vereniging Gilles de la Tourette
Tourette + aanverwante of bijkomende stoornissen

Tourette website | Zoeken | Help | Administratie | Inloggen niet meer nodig

» Forum Index » Tourette + aanverwante of bijkomende stoornissen » Onderwerp: handschrift

Verzonden op 03/06/04 08:41:41
wij
Bezoeker

handschrift
Dat het handschrift vaak slordig en onduidelijk is bij ts, dat wist ik.
Nu heeft onze dochter ook last van imitatiegedrag van andere handschriften. Er gaat geen dag voorbij of ik zie haar weer op een andere manier schrijven. Soms zijn deze geschriften wel mooier dan haar oorspronkelijke geschrift,maar ze heeft die schrijftechniek niet onder de knie natuurlijk. Met als nadeel dat het heel onduidelijk is en dat ik het heel vaak gewoon niet meer kan lezen.
Ze ontkent ook steevast dat ze andermans geschrift imiteert en wij schenken er geen aandacht aan om haar er niet nog meer op te focussen.
Dit is nu al enige maanden bezig, ik dacht dat het van vlug voorbijgaande aard zou zijn maar ,.....
Misschien dat het na de vakantie voorbij is, als ze niet echt veel meer moet schrijven?
Zijn er nog mensen die dit probleem hebben gehad?

Verzonden op 08/06/04 12:45:19
fjsdkfdjksm
Bezoeker

Re: handschrift
ik heb ts, en ik heb dat ook. Zo kan ik bijvoorbeeld perfect in hetzelfde geschrift schrijven als Herman Brood (echt elke letter klopt!), maar ik weet wel wanneer dit wel of niet kan. Als ik iets voor school moet schrijven doe ik dit in 1 van mijn andere handschriften die wel ordelijk zijn, maar als ik gewoon iets schrijf voor mezelf neem ik dan weer een ander handschrift (omdat die leuker zijn, bijvoorbeeld dat dan van herman brood), dat is een heel slordig, maar als het iets onbelangrijks is geeft dat toch niet.

Verzonden op 11/06/04 15:06:59
Ruben
Bezoeker

Re: handschrift
Klinkt bekend, ik ben nu 19 en had hier vroeger ook last van.
net zoals fjsdkfdjksm kon ik als het nodig was een ander handschrift gebruiken.
nu, enkele jaren later kan ik slechts 1 handschrift toepassen, een combinatie van hoofdleters, en gewoon letters, voor de meeste mense onleesbaar.echt een grote hulp zal dit wel niet zijn voor jullie, ik wou gewoon mijn ervaring delen

Verzonden op 07/07/04 22:59:04
ilona
Bezoeker

Re: handschrift
Hoi,

Volgens mij is het ook ergens normaal dat je als jong mens een eigen identiteit zoekt. Zelf vond ik toevallig het geschreven lettertype in een van m'n schoolboeken erg mooi. En tot op de dag van vandaag schrijf ik alle letters nog steeds op die manier. Maar rond die periode weet ik dat ik de ene dag heel klein, de andere dag heel groot, lange lussen, korte lussen, geen lussen, bolletjes ipv puntjes op de i enz...schreef. En dat deed bij mijn weten de halve klas. Gewoon zoeken naar je eigenheid denk ik.

Lieve groetjes,
ilona
xxxx

Verzonden op 16/01/06 17:11:33
miriam
Bezoeker

Re: handschrift
Mijn achtjarige zoontje doet precies hetzelfde! Zijn handschrift is totaal onleesbaar omdat hij drukletters probeert te schrijven. Het kost hem sowieso heel veel moeite om te schrijven en daarom heeft hij ook remedial teaching op school om duidelijker te schrijven. Mischien dat hij gebruik mag maken van een laptop. Mijn zoontje heeft Asperger en heeft duidelijke tics. Zijn handschrift is net zo onduidelijk als dat van een arts dus zeggen wij steeds:"Nou. Nou. Met zo'n handschrift kan je alleen maar dokter worden Julius!" Wij maken ons er niet druk om.

Verzonden op 29/01/06 21:47:57
lady
Bezoeker

Re: handschrift
Ik denk niet dat het echt aan tourette te wijten is, tot 12 jaar ofzo zoekt elk kind wel naar een handschrift dat hij of zij het mooist vindt. Ik herinner me nog dat de juf uit het zesde leerjaar aan het begin vh nieuwe schooljaar tegen de hele klas zei: "Elk jaar probeert iedereen steeds nieuwe handschriften uit. Ik zou graag hebben dat jullie nu eindelijk eens op dezelfde manier blijven schrijven..." Dus niiets om je zorgen over te maken hoor Ik sluit volledig aan bij de mening van ilona

Verzonden op 30/01/06 09:56:21
lies
Bezoeker

Re: handschrift
Vaak is het echt wel te wijten aan tourette, dat zie je ook als er een hele tekst geschreven is. Bij mij is het dan weer groot, dan weer klein, soms schuin vallend naar achter dan weer robuust en erg onleesbaar....
Nog steeds is het zo en het is echt geen mooi handschrift op deze manier, maar gelukkig kan men tegenwoordig alles op de computer typen.

Verzonden op 17/02/06 14:04:42
Rainbow Jen
Bezoeker

Re: handschrift
Ik heb geen handschrift...

Verzonden op 19/02/06 21:11:29
een mama
Bezoeker

Re: handschrift
ik denk zeker dat het een oorzaak is van de tourette mijn zoontje schrijft ook slecht en onleesbaar groot klein noem maar op.
hij houd ook zijn pen zo verkrampt vast dat het schrijven haast onmogelijk wordt.
en ja gelukkig dat er tegenwoordig overal computers zijn dat maakt het voor hem ook een stuk gemakkelijker.


Verzonden op 18/05/06 04:27:48
foundation
Bezoeker

Re: handschrift
Ik kom nu pas op dit forum, en ik had hetzelfde symptoom. Dit is gestopt toen ik rond mijn 20ste in blokletters ben gaan schrijven. Voordien had ik honderden verschillende handschriften.
Het is dus heel normaa voor ts en niets om je zorgen over te maken.
Terug

[ To post a reply, please Administratie or ]

Powered by SimpleForum Pro 4.0