Forum van de Vlaamse Vereniging Gilles de la Tourette
Medicatie, therapieŽn en alternatieve behandeling

Tourette website | Zoeken | Help | Administratie | Inloggen niet meer nodig

» Forum Index » Medicatie, therapieŽn en alternatieve behandeling » Onderwerp: TS en voeding

Verzonden op 30/12/03 15:36:03
crimo
Bezoeker

TS en voeding
Hallo,

Ik lijd aan TS + OCD. Ik heb op deze site gelezen dat je beter geen light-dranken drinkt als je TS hebt omdat deze dranken aspartaam bevatten. Zijn er nog voedingswaren die je beter kan vermijden als je aan TS + OCD lijdt?

Groetjes,

Crimo

Verzonden op 30/12/03 16:53:32
Vera
Level 4 User
Berichten: 287

Re: TS en voeding
Crimo,
alle kunstmatige additieven zijn te mijden: kleurstoffen, smaakstoffen, sommige bewaarmiddelen, glutamaat (bij de chinees). Sommige mensen met TS reageren ook slecht op suiker en caffeÔne.

Daarnaast heb je ook nog individuele voedselallergieŽn, dat moet je zelf uitzoeken. Heb je een slechte dag: nadenken wat je gegeten hebt. Je kunt geen voeding uitsluiten, gelijk wat kan de 'uitlokker' zijn, zowel chocolade als een appel. Het vraagt wat speurwerk. Vooral OCD is gevoelig aan voedselintollerantie.
Ook omgevingsfactoren kunnen symptomen doen toenemen, bvb. chemische dampen, sterke geuren, verf, benzine, parfum,...

Er zijn ook mensen waarbij de TS symptomen niet beÔnvloed worden door de voeding. Wanneer je echter sowieso al vatbaarder bent voor hooikoorts, of kampt met rode ogen, lopende neus, jeuk, droge huid, eczeem, astma, darmkrampen, diarree,... - dan is de kans heel groot dat voedsel of externe factoren ook met de TS te maken hebben.

Wat ook belangrijk is, is wat je wŤl eet: lecithine, lijnzaadolie, vitamines (zie bovenaan de startpagina 'Behandeling').

Het is allemaal wat ingewikkeld, maar TS+ OCD is ook geen simpele aandoening anders zou het al lang te genezen zijn.

Groetjes en een gelukkig 2004!
Vera.
Verzonden op 14/11/05 18:49:46
Ineke
Bezoeker

Re: TS en voeding
Ik ben een laatste jaar student en ben op zoek naar informatie over het Ts syndroom om in mijn GIP te plaatsen. Kunnen jullie mij aan informatie rondom het spirituele, sociale, levenstijl... bezorgen? bedankt
Terug

[ To post a reply, please Administratie or ]

Powered by SimpleForum Pro 4.0