Alles onder controle bij Dirk
 

Beste redactie,

Ik ben Dirk, ik ben 13 jaar en ben sinds 1997 lid van jullie vereniging. Voor we hiermee in contact kwamen hadden we reeds enkele dokters geraadpleegd. Iedere dokter had zijn methoden, de ene zei dat ik met een soort van borsteltjes over mijn hele lichaam moest wrijven, de andere had dan weer kleine pilletjes die ik 's morgens om 5 uur moest innemen. Spijtig genoeg hielp niets echt goed.

Toen mijn ouders in een tijdschrift een artikel lazen over het syndroom van Tourette was het zoekwerk voor het grootste deel voorbij. Zij herkenden mij daar zo sterk in dat we uiteindelijk naar de vereniging hebben getelefoneerd.
Jullie stuurden ons toen het eerste tijdschrift op. Toen de tics te sterk toenamen zijn we naar een neuroloog in Turnhout gegaan. Hij schreef me toen het medicijn Risperdal voor, dat toen ook zeer goed hielp. Maar na enkele maanden begonnen de tics weer naar boven te komen. Omdat die dokter niet zeker kon zeggen dat het om TS ging zijn we naar een andere neuroloog: C. vd L. gegaan, hij stond ook in contact met de vereniging. Deze dokter schreef mij direct een hogere dosis voor, wat weer zeer goed hielp.

Op school gaat alles totnogtoe goed, in de lagere school was dat anders. Toen werd ik regelmatig gepest. In het begin werd ik altijd vlug kwaad, maar dat is net wat de pesters willen. Wanneer er nu iemand een verkeerd woord tegen mij zegt, loop ik meestal gewoon door en doe ik alsof ik niets hoor.

Nu zit ik in het tweede jaar en word ik nog zelden gepest. Iedereen van mijn klas kent TS en ik denk dat niemand in mijn plaats wil zijn. Mijn punten zijn tamelijk goed en van mijn tics heb ik weinig last. Dit heb ik vooral te danken aan de vereniging. Het tijdschrift vind ik heel interessant en ik heb zopas ook jullie internet site bezocht: ook een proficiat waard.

Ik hoop dat Tourette Syndroom weldra bekend zal worden en jullie zullen over een tiental jaar waarschijnlijk een vrijwilliger meer hebben.

Dirk.

 
Laatste wijziging op 15-02-2007
Copyright © vzw Vlaamse vereniging Gilles de la Tourette